Waar gaat journalistiek over?

Journalistiek is een oude discipline die verantwoordelijk is voor het verzamelen van informatie van alle soorten en met verschillende methoden om via verschillende media om het publiek te communiceren, die print, radio, televisie en, meer recentelijk tijd kan zijn digitale journalistiek, via internet. Thematische overgedragen door journalist zijn nog gevarieerder dan de media zelf, die kan zijn van louter nieuws, sport, politiek, economisch, sociaal, politie nieuws, entertainment, enz. Bovendien zijn de gebruikt voor onderzoek formaten, om de informatie die nodig is om journalistiek werk te verrichten en voor het verzenden van het publiek kan variëren van het uitvoeren van een interview, een chronische, een infographic, een redactioneel, een documentaire, een opiniestuk te verzamelen , etc. Journalistiek heeft in de moderne wereld zoveel relevantie dat het wordt beschouwd als de “vierde macht”, achter de drie traditionele republikeinse systemen.

Wordt het overal hetzelfde genoemd?

In het algemeen vindt u de race met twee basisnamen: de traditionele van de Journalistiek of slechts de Sciences of the Communication, hoewel u deze ook kunt vinden onder de naam Sciences of the Information.Je moet journalistiek studeren als je gepassioneerd bent over het nieuws, als je graag communiceert en je denkt dat je communicatie, spreker, etc. hebt. Als je wakker kunt worden met uw woorden de aandacht van anderen, en zelfs als je over een aantal van de verschillende takken van de journalistiek gepassioneerd bent: de sportieve, toont, politiek, oorlog journalistiek, etc. Een van de grote voordelen van deze race is dat het vele alternatieven en combinaties, zodat u deze race kan kiezen om naar een formaat en een bepaald thema, zoals sport journalistiek op de radio te combineren.

Welke taken voert een journalistiek uit?

De opmerkelijke verscheidenheid aan vormen en thema’s heeft ook invloed op de taken van de journalist. Afhankelijk van uw voorkeuren of het werk dat u speelt, kunt u een of meer van deze taken uitvoeren: zoeken naar bronnen; onderzoek; productie van geschreven artikelen, rapporten of radiopolommen, programma’s of televisiesegmenten; journalistieke productie; interviews afnemen; het regelen of bewerken van een journalistieke productie; schrijven in een blog of online krant; etc. Er bestaat geen algemene afbakening van de taken van de journalist, het verrijken van het beroep, het kan alle vragen in verband met onderzoek, ontwikkeling of communicatie van informatie verwerken. Naast de omvang van taken die door een journalist worden uitgevoerd, is er een enorme verscheidenheid aan vacatures beschikbaar voor professionals in dit beroep. Eén ervan, niet direct gerelateerd aan de uitoefening van de journalistiek, maar zeer relevant, dankzij de uitbreiding van studies met betrekking tot de loopbaan, is lesgeven, of het nu gaat om een ​​pre-graduaat, universitair, tertiair of postuniversitair niveau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *